Romana Maghiara English
DrMihali  
SZATMÁRNÉMETI
Lunca Sighet utca 2
ROMÁNIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015


HASPLASZTIKA

A hasplasztika azon sebészeti eljárás, amely által eltávolitjuk a has középso és alsó részein lévo bor és zsirszövet felesleget. Erre általában a következo esetekben kerülhet sor:

-Terhesség vagy nagy fokú fogyás után a megnyúlt bor eredeti állapotára nem képes visszahúzódni, néha lógó marad. A kor elorehaladtával is csökken a bor feszessége, mely szintén hasplasztikával kezelheto. Elofordul a hasfal meglazulása, a hasfal izomrostjainak szétcsúszása következtében.

A mutét lényege a has borének megfeszitése, melyet a köldök alatti bor, illetve, zsirfelesleg eltávolitása után végzünk. Szükség esetén elvégezzük a hasfal izomzatának rekonstrukcióját is. Ha a bor alatti zsirréteg a köldök felett vastag, a hasplasztika elott fogyókúrát javasolunk, ezzel a mutét eredményessége javitható, vagy a zsirréteget a mutét során végzett zsirleszivással vékonyitjuk el.

A hasplasztikát általános érzéstelenitésben végezzük. A mutét során metszést ejtünk a két csipotövis között, harántul, alul, a hasat boritó bor-zsir lebenyt a hasfalról felemeljük, miután a köldököt körbemetszük a bordaiv magasságáig, majd a lebenyt megfeszitjük, felesleges részét eltávolitjuk. A mutét során a sebterületrol vékony muanyag csöveket, draineket vezetünk ki, a felesleges szövetnedvek elvezetése céljából. Ezeket mutét után a 3. vagy 4. napon távolitjuk el. A páciens 1-3 nap után távozik a klinikáról, de 10 napig ágyban pihen, majd 2-3 hétih otthon tovább pihen. Ez ido alatt 3, 4 alkalommal megy kontrolvizsgálatra, kötéscserére, a varratzok eltávolitása a 2-3 hét között történik. A kötés a mutét után 5-6 napig nagyon szoros, ez után kompressziós nadrág használata javasolt, néhány hétig. Zuhanyozni a 6. naptól lehet.


    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions
(c) elisestet 2003