Romana Maghiara English
DrMihali  
SZATMÁRNÉMETI
Lunca Sighet utca 2
ROMÁNIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

LIPOASZPIRÁCIÓ

Az egyik leggyakoribb sebészeti beavatkozás ország és világ szerte ami által el távolitható a nem kivánatos zsir lerakódás a test külömbözö részéröl: áll ,nyak, has ,mell ,karok,csipo,fenék ,térd,lábszár.

A lipoaszpiráció nem helyettesiti a testsúly csökkenését ,hanem a test formálásának a módszere amit ki kell egésziteni diétával és testmozgással. A módszer lényege:a zsir lerakódások leszivása speciális kanül segitségével ,melyek Sebészeti aspirációs készülékkel vannak összekötve.

Megjegyzendo:a páciens egészséges kell legyen ,jó stabil pszihével rendelkezzen és realista legyen elvárásait illetöen.A módszerrel nem tüntetheto el a cellulitisz.

A mütét során egy 2-4 mm -es metszést végzünk a börben melyen keresztül bevezetjük a kanült a zsirszövetbe.Elözoleg a zsir szövet szétzúzására a zsirszövetbe sós oldat és adrenalin keveréket juttatunk.

Másik módszer az ultrahangos lipoaszpiráció ,,ULTRASOUND ASSISTED LIPOSUCTION(UAL) ,,ennek alkalmazási területe: a pectorális zóna(mellek),a has felso része és a fenék.

Mütét utáni szövodmények:

-ritkán fordul elo ,de ha elofordul kezelheto és a következmények észlelhetetlenek.

Helyi szövodmények: szeróma,hematóma,ödéma,fertözés. Általános szövodmények: tromboflebitisz ,tüdoembólia.
Ritka szövodmény : massziv folyadék vesztés ami sokhoz vezethet.
A mütét ellenjavalt: menstruáció esetén, bármilyen fertozés esetén,cukor betegség magas vérnyomás,infarktus ,véralvadási zavarok esetén,epilepszia,gyógyszer allergia.

Mütét utáni kezelés:

-2 l (zsir szövet leszivása ) alatti zsir szövet leszivása esetén a páciens 24 óra után haza megy
-2l(zsirszövet)-nél nagyobb mennyiségü zsir szövet leszivása esetén a beteg 2-3 napig klinikai felügyelet allat marad.Ez alatt az idö alatt alkalmazunk:antibiotikumos kezelést antitrombotikus kezelést,fájdalom és gyulladás csökkentöket. Mütét után 4-6 hétig a beteg szpeciális nadrágot visel ami egyenletessé teszi a szöveteket. Mütét után masszirozás szükséges amit még a klinikán töltött idoszakban elkezdünk.

A hematómák és az ödémák már az elso 3 hétben( max.1-2 hónap) eltünnek.

A végso eredmény 3 hónap eltelte után értékelheto: tevékenységét a páciens a mütét utan 1 héttel folytathatja.

A zsir szövet eltávolizása végleges ,meghizás esetén a zsirlerakódás bekövetkezhet a mütött zónákban is,de nem olyan nagy mértékben mint eleinte A mütét ára átlagosan 100-200 EUR zónanként ,a hasfalnak például 4 zónája van,az ár Magába foglalja :mütét árát,általános érzéstelenitést,gyógyszer ellátás és 1 napi klinikai ellátás árát .


    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions
(c) elisestet 2003