Romana Maghiara English
DrMihali  
SZATMÁRNÉMETI
Lunca Sighet utca 2
ROMÁNIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

RINOPLASTIA - operatia de remodelare a nasului

•  Un "nas perfect" s-ar putea sa nu se potriveasca cu fata Dvs., prin urmare scopul rinoplastiei este de a modifica specific si limitat doa anumite trasaturi nedorite si de a obtine un echilibru armonios intre nas si restul elementelor fetei.
•  Nasul este un element unic, cu structura unica, ce variaza de la un individ la altul in functie de mostenirea genetica.
•  Imbunatatirea caracteristicilor specifice ale nasului cu obtinerea unui raport estetic armonios intre nas si restul fetei, poarta numele de rinoplastie.
•  Rinoplastia este o operatie estetica care se adreseaza piramidei nazale, fiind una dintre cele mai solicitate si obisnuite operatii. Este o tehnica ce restructureaza si reda forma naturala a nasului prin corectarea deformarilor ereditare sau repararea sechelelor posttraumatice si postcombustionale.
•  Cei mai buni candidati pentru rinoplastie sunt persoanele care cauta o imbunatatire si nu perfectiunea in ceea ce priveste infatisarea lor.
•  Rinoplastia se efectueaza in anestezie locala sau generala in functie de amploarea operatiei si cerintele pacientului.
•  Operatia, care dureaza 1-2 ore, se poate efectua prin mai multe procedee, respectiv endonazala, cu incizii in interiorul nasului sau la exterior in cazuri complicate. In timpul operatiei, pielea nasului este decolata de pe piramida osoasa si cartilaginoasa, care sunt sculptate dupa forma dorita. In final, pielea este reasezata pe noul schelet nazal.

•  Dupa operatie bolnavul va purta pe nas o imobilizare un "splint" din aluminiu, care asigura protectia si stabilitatea noii forme, aproximativ 7 zile.

IMPORTANT : in primele zile postoperator pacientul va avea fata umflata, cu edeme si echimoze in special la nivelul pleoapelor inferioare, usoare sangerari la nivelul tamponamentelor nazale, dureri la nivelul nasului si o durere surda de cap.

RECOMANDAM:

-antialgice
-comprese reci, locale
-a nu se sufla nasul timp de o saptamana care ajuta vindecarea mucoasei nazale
-sa nu va loviti sau frecati nasul si evitarea expunerii la soare 8 saptamani
-evitarea joggingului, inotului, aplecarilor, relatiilor sexuale, in general orice activitate ce duce la cresterea presiunii sangvine (2-3 saptamani)
•  Majoritatea pacientilor se simt deprimati o perioada dupa operatie, lucru de altfel normal si de inteles. Fiti sigur ca acest stadiu va trece, si starea Dvs. se va imbunatati si dupa 2-3 saptamaninu veti mai arata ca ati facut operatia.
    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions
(c) elisestet 2003