Romana Maghiara English
DrMihali  
SZATMÁRNÉMETI
Lunca Sighet utca 2
ROMÁNIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

VISSZÉRBETEGSÉGEK KEZELÉSE

•  klasszikus mütétek
•  flebectómia
•  scleroterápia
•  lézeres kezelés

A visszér az egyik leggyakoribb megbetegedés, ami egyrészt visszataszitó, más részt sulyos komplikációkat okoz : tromboflebitisz és lábszár fekély. Ezért minnél hamarab fedezzük fel a betegséget, annál jobbak lesznek a mütéti eredmények.

A betegség kezdeti tünetei:

•  felfedezhetö a lábszáron, és ezek a következok: türelmetlen görcsös érzés, enyhe zsibbadás, nehézség érzet a lábszár szintjén, ödéma.

Kialakult visszérbetegség esetén észrevehetöek a kitágult bugyozó véna oszlopok, melyek egyre kitágultabbak lesznek.
Vannak ugynevezett inesztetikus visszérbetegségek: teleangiektáziák, intradermikus visszerek, venektáziák , retikuláris visszerek.

Pókháló visszeresség:
A bör felso rétegében észlelhetö hajszál erek megvastagodása , mely nem tekinthetö betegségnek. Ritkán okoz panaszokat viszont esztétikailag csúnya, a kékes foltok miatt.

Kezelése : lézerrel vagy sclerotizáló ( elzárást okozó) injekcióval lehetséges. Ezek a kezelt erek általába véglegesen elzáródnak, de évek mulva más területen megjelenhetnek, 4-5 év mulva úlyabb kezelés szükséges.

Lézeres kezelés :

Lézerrel kezelhetöek a 0,1 mm -töl max. 1-5 mm -es vénák melyek 3-5 mm mélységig helyeszkednek el. A módszer lényege fotodermolizis és fotokoaguláció.

A lézer fénye a vérfestégben nyelödik el és a kis erek elzáródását okozza. Az erek még 1-2 hétig látszanak de keringés már nincs bennük. Csak a vékonyabb vénák kezelésére alkalmas a lézer, 2-3 mm -nél vastagabb vénák lézerrel már nem kezelhetöek hatásosan.

Injekciós kezelés :

A sclerotizáló injekciók helyi gyulladást okoznak a kis erek falán belül . A kezelés után kompressziós harisnyával vagy fáslival kell összenyomni az ereket , 7 napig.

A kis erekben a keringés megszünik és az erek véglegesen elzáródnak .

Plasztikai mütéti kezelés :

Speciális eszközökkel néhány mm-es metszésen keresztül eltávolitják azokat a tágult visszereket melyek lézerrel vagy injekcióval nem kezelhetök. A kis metszéseknek szinte nem marad nyoma.

Az érzéstelenités tipusa :

•  rahidiánis
•  peridurális
•  helyi vagy általános

Az általunk használt lézer az ASCLEPION MEDITEC forgalmazza , ami réz -bromid gözöket használ.


    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions
(c) elisestet 2003