Romana Maghiara English
Acasa Despre Noi Chirurgia Cosmetica DrMihali Contact  
SATU MARE
Lunca Sighet nr.2
ROMANIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

 

Pleoapele sunt plasate in centrul figurii feeii si ocupa un loc deosebit de important in cadrul procesului de imbatranire faciala, dar si in chirurgia estetica.

De-a lungul anilor, elementele constitutiveale ochilor, ca piele, grasime, muschi etc. pot prezenta deteriorari variate, in functie de modul de viata sau ereditate. Fiecare persoana are propriul mod de a imbatrani, rezultatele chirurgicale fiind variabile de la un individ la altul.

1. La nivelul pleoapei inferioare, aparitia «pungilor» poate fi rezultatul unei cresteri simple a grasimii orbitale, fara a se produce o alterare a pielii, dar pot aparea si prin alterarea progresiva a celor trei elemente ce intra in alcatuirea pleoapei: piele, grasime, muschi.Este important sa se faca diferenta intre pungile de sub ochi de natura calitativa si a varstei, fata de cele edematoase, care sunt mai accentuate seara decat dimineata, sau de o cauza alergica, o afectiune oftalmologica sau altele care fac parte din sindromul premenstrual la femei.

2. Caderea pleoapei superioare spre gene, numita si dermato-chalasis, jeneaza machiajul si uneori poate impiedica vederea spre in sus. Exista cazuri in care aceasta cadere se insoteste de o ptoza a sprincenelor, destul de fregventa la barbati.
In cadrul consultatiei, pacientul va fi informat despre mersul interventiei, despre eventualele neplaceri trecatoare sau definitive, a complicatiilor ce pot aparea cat si a tratamentului necesar remedierii lor.

Interventia se face in anestezie locala. Dupa interventie este utila aplicarea de comprese reci pe pleoape, atat pentru diminuarea echimozelor cat si pentru un efect relaxant si calmant. Poate exista o jena dureroasa mai mult sau mai putin intensa, la mobilizarea pleoapelor, care cedeaza la antialgice.
Este interzis:

- aplicarea caldurii locale la nivelul pleoapelor
- sa purtati lentile de contact o saptamana
- sa luati aspirina sau medicamente pe baza de aspirina, deoarece se pot produce tulburari de coagulare ce pot duce la marirea echimozelor.

Scoaterea firelor se face intre 4 si 7 zile.
Cicatricile se estompeaza in cateva saptamani si se pot masca cu produse cosmetice.
Bronzatul nu este recomandat, avand un efect nociv particular asupra cicatricelor pleoapelor in special.

    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions

(c) elisestet 2003-2008