Romana Maghiara English
Acasa Despre Noi Chirurgia Cosmetica DrMihali Contact  
SATU MARE
Lunca Sighet nr.2
ROMANIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

 

Termenul de ginecomastie semnifica cresterea sanilor la barbati, traducerea din limba greaca insemnand " sani de femeie". Ginecomastia poate afecta unul sau ambii sani.Dezvoltarea sanilor la barbat poate cunoaste grade variabile:de la discret pana la foarte evident.Cel mai frecvent ea se instaleaza la pubertate, la varsta adulta fiind prezenta la 25-30 % din populatia masculina.Cea mai frecventa cauza a ginecomastiei este cresterea nivelului hormonilor extrogeni si scaderea celor androgeni.Deasemenea s-a observat o legatura intre ginecomastie si administrarea unor medicamente ( anabolizante) , consumul de alcool, droguri si obezitate.

Ce pacienti pot beneficia de mamoplastia de reductie?

Se poate opera la orice varsta dar numai dupa un consult endocrinologic.Barbatii obezi nu trebuiesc operati decat daca reusesc sa mai scada din greutate prin dieta.

Indicatii preoperatorii:

• nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
• este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin cu 2 saptamani inainte de operatie;
• trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale( tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme cu sangerarea,epilepsie, probleme pulmonare, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
• daca fumati planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie;

Interventia chirurgicala:
Este facuta sub anestezie generala sau anestezie intravenoasa completata cu anestezielocala.Daca excesul de tesut glandular este cauza primara a mariri sanilor, se face o incizie pe marginea inferioara a areolei mamare dupa care se va exciza in bloc tesutul glandular piesa fiind trimisa pentru examen histopatologic.Se va lasa un tub de dren pentru prevenirea hematoamelor si seroamelor.

Daca cauza principala a ginecomastiei este excesul de grasime atunci ginecomastia se va corecta prin lipoaspiratie.

Spitalizarea post-operatorie este de regula de 1-2 zile perioada in care se administreaza antibiotice.

Dupa externare firele se scot la 7 zile de la operatie.Dupa operatie trebuie purtata o bustiera pentru 2-3 saptamani.In privinta cicatricilor, pana la 6 luni ele se rosesc si se umfla pentru ca dupa 9 luni- 1 an sa se aplatizeze si sa se deschida la culoare. Se recomanda evitarea expunerii la soare 1 an de la operatie pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor.

Operatia de corectie a ginecomastiei poate imbunatati infatisarea si increderea in dumneavoastra.


    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions

(c) elisestet 2003-2008