Romana Maghiara English
Acasa Despre Noi Chirurgia Cosmetica DrMihali Contact  
SATU MARE
Lunca Sighet nr.2
ROMANIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

 

Acest procedeu chirurgical de imbunatatire a volumului si formei sanilor unei femei, corecteaza un handicap cantitativ sau calitativ pe care il poate prezenta o femeie.
Sanii pot fi mici dupa pubertate, respectiv hipoplazia mamara primara cu un volum al sanilor insuficient dezvoltat; pot avea o pierdere de volum dupa o sarcina, alaptare, scadere accentuata in greutate respectiv hipoplazie mamara secundara; sau pot avea o asimetrie cu diferenta mare de volum intre cei doi sani.

Operatia de augmentare a sanilor are cas cop marirea de volum a acestora prin introducerea unui implant mamar, cu gel siliconic sau ser fiziologic.
Interventia se efectueaza in anestezie generala si dureaza 60-90minute. Metoda de introducere si pozitionare a implantului depinde de anatomia fiecarui pacient si de recomandarile chirurgului. Incizia poate fi efectuata in santul submamar, in jurul areolei mamare sau in axila. Prin aceasta incizie chirurgul va ridica glanda mamara si pielea pentru a crea un buzunar in care va introduce implantul. Pozitionarea implantului poate fi facuta direct sub glanda mamara sau mai profund, sub muschiul pectoral.
In functie de pozitia implantului [subglandular sau submuscular] ,in primele 2-4 zile de la operatie veti prezenta dureri [mai mari in cazul implantului submuscular], ca dupa 2-6 sapt.sa dispara. O stare de discomfort de intensitate variabila se va manifesta in functie de perioadele ciclului menstrual.
Initial sanii sunt umflati, cam 2-6 sapt. Pentru a ajunge la forma si dimensiunea finala si stabile abia dupa 3 luni de la operatie.
Operatia de augmentare a sanilor nu are in general nici o consecinta asupra fertilitatii femeii sau asupra unei eventuale sarcini ulterioare ; alaptatul la san nu este influentat.
Protezele de silicon pot fi rotunde cu proiectii anterioare de diverse marimi si anatomice « in picatura ».

Complicatii imediate :

- durerea postoperatorie, intre 2-3 zile si 2 sapt.,in special cele plasate submuscular
- sangerarea sau hematomul in primele 48 ore ; necesita drenaj chirurgical eficient
- edemul postoperator si echimoze; dispar dupa 2-4 sapt.
- contractia capsulara, in grade variabile; necesita incizia capsulei
- respingerea inplantului; f.rar; si este nevoie de indepartarea sau inlocuirea lui
- deteriorarea implantului ,core se poate rupe sau dezumfla datorita uzurii sau unui defect de fabricatie

 

    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions

(c) elisestet 2003-2008