Romana Maghiara English
Acasa Despre Noi Chirurgia Cosmetica DrMihali Contact  
SATU MARE
Lunca Sighet nr.2
ROMANIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

 

Peelingul chimic este o tehnica neinvaziva ( nechirurgical) pentru a restaura o fata ridata , patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii. Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar. Peelingul chimic poate fi utilizat pe toata fata sau in regiuni specifice, cum ar fi fruntea sau aria dinjurul gurii. Nu trebuie considerat un substitut pentru un lifting facial – nu elimina pielea lasata si in exces – dar multi oameni pot beneficia de ambele proceduri. Exista doua tipuri de solutii chimice utilizate in peeling: fenol si acid tricloracetic . Aceasta brosura va va da notiunile de baza pentru a intelege ambele proceduri cand va poate ajuta, ce implica, ce rezultate sa asteptati. Nu poate raspunde la toate intrbarile dvs deoarece multe depind de factorii individuali. Asigurativa sa-l intrebati pe doctorul dvs daca nu a-ti inteles ceva.

Cei mai buni candidati pentru peeling-ul chimic
Peeling-ul chimic poate imbunatatii aspectul dvs si increderea de sine dar nu va indeparta toate imperfectiunile faciale si nu va preveni imbatrinirea. Inainte de a va decide pentru aceasta operatie, reflectati asupra asteptarilor dvs si discutati-le cu chirurgul dvs.

Fenolul
Peeling-ul cu fenol se utilizeaza pentru a trata riduri fine faciale, pete ale pielii cauzate de sarcina, anticonceptionale, boli virale, expunerea la soare, alte forme de distructii cronice ale pielii cauzate de soare incluzand si afectiuni precanceroase ale pielii. Pentru ca pateaza ariile tratate ale pielii fenolul este utilizat pentru peeling-ul intregii fete sau poate fi folosit pe arii limitate ale fetei pe o piele unde contrastul cu ariile netratate sa nu fie atat de evident. Fenolul este utilizat exclusiv la fata. Daca se utilizeaza la gat sau in alta parte a corpului pate cauza cicatrici.

Acidul tricloracetic (TCA)
Peeling-ul cu TCA este utilizat pentru suprafete ridate mai delicate si pentru pete superficiale. Rezultatele sunt mai putin dramatice si de mai putina durata decat in peeling-ul cu fenol dar exista si avantaje, de exemplu adancimea peeling-ului pate fi ajustata depinzand de nevoile pacientului; poate fi utilizat si la gat si alte parti ale corpului; este preferat la pacientii cu pielea mai inchisa si pentru peeling-ul ariilor mai restranse ale fetei; dureaza mai putin; periada de recuperare este mai scurta; si pate fi repetata de multe ori.

Dermabrazia
Daca aveti o piele mai inchisa sau defecte mai profunde cum sunt cicatricile postacnee luati in considerare tehnica numita dermabrazie. Aceasta utilizeaza un polizor metalic cu viteza ridcata care indeparteaza straturile superficiale ale pielii.

Planificarea pliling-ului chimic
In prima consultatie fiti sincer si discutati cu chirurgul dvs. despre asteptarile dvs. nu ezitati sa intrebati sau sa va exprimati ingrijorarile pe care le aveti. Chirurgul dvs va fi deasemenea sincer, explicandu-va factorii ce pot influenta procedura si rezultatele cum sunt, varsta, conditia si culoarea pielii, alte operatii plastice ulterioare. Daca dermabrazia este o optiune o veti discuta si pe aceasta. Ascultati ce procedura va recomanda chirurgul si de ce. Chirurgul va discuta cu dvs istoricul medical va va examina si va va face fotografii ale fetei dvs. va va explica in detali procedura impreuna cu riscurile si avantajele , perioada de recuperare si costurile (asigurarile de obicei nu acopera procedurile estetice cu exceptia peelingului chimic pentru a indeparta afeectiuni precanceroase).

Pregatirea pentru peelingul chimic
Chirurgul va va da instructiuni specifice despre pregatirea pentru peeling, incluzand directiuni despre mancat, baut, evitarea aspirinei si a altor medicamente ce afecteaza coagularea sangelui. Daca fumati va veeti opri cu doua saptamani inainte si dupa operatie deoarece fumatul afecteaza circulatia sangelui in piele afectand vindecarea. Veti primi instructiuni speciale refeitor la grija si felul in care va veti trata pielea inainte de operatie. Pentru a pregati pielea pentru plingul cu TCA vati incepe cu aplicarea unei crème cu Retin-A cu 4-6 saptamini inainte ( Retin-A este o crema ce contine derivati de vitamina A eliberata doar cu reteta). Asigurati-va sa aveti parte un insotitor pentru a va duce acasa dupa operatie si de a va ajuta 1-2 zile daca este cazul. Peeling-ul chimic se efectueaza in sala de operatie sau in cabinetul medical. Daca vi se face un peeling complet al fetei sau un peeling partial impreuna cu alte proceduri veti fi internat 1 zi sau doua.

Peelingul
Dupa ce vi se va spala fata chirurgul va aplica solutia chimica , deobicei pe una din regiunile fetei dvs apoi pe alta. Veti simti o incalzire a pielii la inceput dar va dispare rapid. Dupa tratament chirurgul probabil va acoperi aria tratata cu vaselina. In anumite cazuri se utilizeaza banda adeziva rezistenta la apa. In altele , mai ales la un peeling mai superficial chirurgul poate sa nu acopere toata fata. Un peeling cu fenol la toata fata deobicei dureaza 1-2 ore. Peeling – ul regional sau peeling – ul cu TCA poate dura mai putin de 5-10 minute. La peeling –ul cu fenol un tratament este deobicei suficient. In cazul TCA sunt necesare doua sau mai multe tratamente putand fi repetate in fieecare luna.

Postoperator
Imediat dupa operatie pielea incepe sa tingle and throb acestea pot fi indepartate prin medicamente. Daca vi s-a facut un peeling cu fenol fata si pleoapele vi se vor umfla , deschiderea ochilor fiind dificila, veti avea nevoie de ingrijiri atente pentru 1 zi sau 2. A veti limita la o dieta lichida sau dieta foarte usoara pentru cateva zile.
Daca se aplica benzi adezive dupa peeling–ul cu fenol, acestea se indeparteaza in aproximativ 2 zile. Se va forma o crusta daca nu aplicati crème cu antibiotic. (Unii chirurgi prefera formarea crustei, altii sa o evite). Chirurgul va va da instructiuni specifice pentru primele doua saptamani dupa operatie. Este important sa le urmati chiar daca unui proeten caruia i s-a facut aceasi operatie i s-au dat alte instructiuni.

Revenirea la normal
Noua piele va incepe sa se formeze in 7-10 zile de la peeling – ul cu fenol. Va fi foarte rosie la inceput estompandu-se gradat pana la o culoare roz timp de cateva luni. Vindecarea completa dureaza intre 3-6 luni. Este important sa evitati expunerea directa sau indireecta la soare pe aceasta perioada, altfel veti avea o piele patata. Veti putea folosi machiaj si sa va reluati activitatea in aproximativ 2 saptamani. Chirurgul va va sfatui sa eevitati activitatile stresante pentru cateva saptamani. Daca practicati inotul evitati piscinele expuse la soare, vant si evitati contactul cu apa trata cu clor pentru 4 saptamani. Evitati alcolul timp de 3-4 saptamani. Fazele recuperarii dupa un peeling cu TCA sunt similare dar mult mai rapide. In 5-7 zile noua dvs infatisare va fi evidenta si va puteti intoarce la activitatile dvs normale.


    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions

(c) elisestet 2003-2008