Romana Maghiara English
Acasa Despre Noi Chirurgia Cosmetica DrMihali Contact  
SATU MARE
Lunca Sighet nr.2
ROMANIA

Tel/Fax: 004 0261 763111
Telefon: 004 0361 424242
Mobil:  004 0743 046737, 004 0771 282015

 

Imbatrinirea cutanata este consecinta sumarii imbatrinirii fiziologice cu cea indusa de factorii interni sau externi conjuncturali.
Factorii responsabili de imbatrinirea cutanata, sunt: ereditatea si genetica [responsabile de tipul si de culoarea pielii], clima si soarele [ultravioletele A,B,], alcoolul si tutunul, etc.

Care sunt factorii care intervin in caz de imbatrinire la nivel histologic? subtierea epidermei asociata cu o diminuare a filmului hidrolipidic de suprafata, sau a melanocitelor, dezorganizarea fibrelor de collagen si a unei rarefieri a fibrelor de elastina, insotite de tulburari vasculare cu o rarefiere capilara.

Cum se manifesta imbatrinirea cutanata? apar ceea ce numim « marci cutanate ale imbatrinirii :formarea de mici riduri, in special in jurul ochilor, o accentuare a ridurilor de expresie, o crestere a profunzimii santurilor fiziologice, ca cele nazo-geniene, caderea colturilor buzelor, aparitia parului alb.

Remediul pentru astfel de incomveniente sunt la indemina chirurgiei estetice ce cuprinde o mare diversitate de solutii de remediere, cu rezultate foarte bune. Vom descrie citeva metode aparute recent.
Folosirea preparatelor de toxina botulinica respectiv DYSPORT in anihilarea ridurilor perioculare si frontale. Aceasta actioneaza prin blocarea eliberarii presinaptice de acetilcolina la nivelul jonctiunii neuromusculare a fibrelor musculare striate.

Ridurile moderat accentuate, santurile de la marginea nasului, frunte, fata, git, maririle de buze, pot fi corectate cu preparate ca HYLAFORM, RESTYLANE, PERLANE, BIO-ALCAMID [sintetic, definitiv]. Restylane este un preparat de acid hialuronic-polizaharid natural, care este un element constitutive important din piele. Actioneaza asupra tesuturilor, dindu-le volum si restaurind contururile. Se degradeaza in timp si trebuie repetat Un efect interesant al tratamentului cu toxina botulinica este ca in perioada de paralizie musculara pacientul SE DEZVATA in mod constient de a mai utiliza respectivele grupuri musculare a caror activitate este nedorita, astfel incat mai tarziu, cind denervarea zonei a disparut, pacientul le utilizeaza mai putin; dar uneori este nevoie de mai multe tratamente. Ar fi incorect sa se compare tratamentul cu toxina botulinica cu un lifting facial, cu un tratament cu laser. Toate aceste metode diferite, aplicate corect, au propriile lor avantaje si dezavantaje.

Indicatiile tratamentului cu toxina botulinica

- linii orizontale ale fruntii.,
- pliuri glabelare, linii prin incruntarea sprincenelor
- liniile laterale de la nivelul unghiului extern a ochiului, laba de gasca
- riduri fine de la baza nasului
- linii discrete la nivelul barbiei
- linii discrete orizontale si verticale la nivelul gatului.

Principala zona in care se efectueaza tratamentul este jumatatea superioara a fetei, jumatatea inferioara si regiunea invecinata a gatului fiind tratate mai rar.
Colagenul si toxina botulinica nu trebuie injectate niciodata in aceasi sedinta de tratament. Exista riscul ca colagenul sa modifice pozitia toxinei si sa o deplaseze la intimplare in tesuturile invecinate. Trebuie asteptat instalarea efectului complet al toxinei!

DERMABRAZIUNEA

Dermabraziunea sau refinisarea pielii ajuta stratul pielii sa fie neted si lucios, metoda de curatare a impuritatilor chirurgical.

Aceasta metoda face sa dispara orice suprafata iregulara a pielii si marginile ascutite, dandu-i pielii un aspect lucios si neted si un nou look. Poate fi realizat pe portiuni mici ale fetei sau pe intreaga fata. Poate fi folosita ca singura metoda, dar de obicei poate fi folosita alaturi de alte tratamente ale fetei sau un peeling chimic.

Informatii despre dermabraziune

Dermabraziunea este folosita cel mai des pentru a estompa cicatricile fetei cauzate de accidente sau de o operatie chirurgicala anterioara, sau pentru netezirea ridurilor fine ale fetei. Este folosita uneori si pentru a indeparta tumorile benigne ale pielii. Prin dermabraziune se fac tratamente si pentru cicatricile lasate de acnee. Dermabraziunea necesita anestezie locala. In cazuri severe se face anestezie generala.

Aceasta operatie necesita un timp de cateva minute, o ora sau mai mult, in functie de aria de raspandire.
Majoritatea pacientilor isi pot relua activitatea in cel mult doua saptamani.

Este dermabraziunea pentru Dvs. ? Daca aveti cicatrice sau acnee adanca atunci puteti opta pentru aceasta procedura.

Dermabraziunea poate fi folosita atat la femei cat si la barbati, la toate varstele.

Singura diferenta este ca la persoanele in varsta vindecarea se face mai greu.

Riscuri posibile

Dermabraziunea este o procedura foarte sigura si cu un risc scazut. Cel mai comun risc consta in schimbarea pigmentatiei pielii dupa procedura. Complicatiile mai rare include infectarea pielii care poate fi tratata medical.

Dermabraziunea se va efectua intr-un spital sau in clinici autorizate. In cele mai multe cazuri se combina anestezia locala cu un sedativ.

Imediat dupa dermabraziune, pacientul poate sa aiba dificultati la mancat si pielea sa-i fie rosie pentru cateva zile.

Va vor fi recomandate unguente care sa ajute vindecarea.

Daca s-a facut la barbati se recomanda rasul cu lama, iar apoi folositi aparatul electric. Noua piele va fi putin sensibila, roz si putin umflata.

Treptat, pacientul isi poate relua activitatea. Sa nu stea la soare timp indelungat sau sa nu se faca bai in ape cu clor. Sa nu foloseasca alcool in primele 3-4 saptamani. Pacientele sa nu foloseasca produse cosmetice alergice.

Dupa vindecarea fetei se poate observa un nou look si un aer tineresc.


    Psionic - IT OutSourcing, Internet Content Provider, Internet Business Solutions

(c) elisestet 2003-2008